Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sitni kolači»Gurabije»Bakine gurabije sa šećerom

Bakine gurabije sa šećerom

Bakine gurabije sa šećerom
Fotografije: Veselina Konstantinova
8 / 11
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
30
"Od bakinih zlatnih ruku su najukusnije, a baka ih pravi baš po ovom receptu"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja + za posipanje
  • soda bikarbona - 1 supena kašika
  • mast - 3 supene kašike
  • ulje - 1 šolja
  • kora od limuna
  • brašno - oko 700 g
* merne jedinice

Način pripreme

Razbijte jaja, dodajte kiselo mleko i promešajte. Dodajte mekanu mast, ulje, šećer, sodu i

koru od limuna.

Promešajte i dodajte brašno u delovima, dok ne dobijete meko testo. Ako nije dovoljno brašna, dodajte još malo.

Iskidajte loptice od testa i oblkujte gurabije.

Potopite svaku u šećer i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje, okrenite ih sa šećerom na gore.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: