Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Paprikaš sa pirinčem i svinjetinom

Paprikaš sa pirinčem i svinjetinom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Paprikaš sa pirinčem i svinjetinom
Fotografije: Raya Andonova
6 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Vadimo najveće posude, zato što želimo da pojedemo najviše paprikaša sa prinčem i svinjetinom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g (plećka)
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • pečene papike - 2 komada, crvene
  • pirinač - 1 šolja
  • paradajz - 1 šolja, oljušten
  • vino - 1 šolja
  • lovorov list - 3 komada
  • čubar
  • biber
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na kockice, takođe luk, šargarepu i paprike.

Stavite ulje u šerpu, propržite meso, nakon toga dodajte luk i šargarepu. Zajedno ih dinstajte, nakon toga sipajte vino, lovorov list i alevu papriku, kad vino ispari, sipajte vodu.

Meso treba da bude skoro kuvano, onda dodajte oprani pirinač sa začinima, i ostavite da se krčka na tihoj vatri.

Malo kasnije sipajte paradajz i isečene paprike, kuvajte dok se pirinač ne zgusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: