Način pripreme
To je recept u kome nema zaprški i pogodan je za ljude sa osetljivim stomakom, kao i za one koji više vole ovu vrstu spremanja.
Iseče se meso, začini se biberom, posipa se 2-3 kašike ulja (kad je meso prošarano sa malo masnoća ili 5-6 - kada je bez masnoća), sipa se 1 šolja vode i stavlja se u rernu na 250 stepeni da se peče oko 30-35 minuta.
Za to vreme se opere pirinač da voda bude bistra i natopi se u hladnoj vodi, dok zrnca ne pobele i procedi se.
Tikvice i paprika se očiste i iseku na kocke, šargarepa se narenda, paradajz se oljušti i iseče na sitno.
Nakon što se meso zapeklo odozgo (nakon 30-35 minuta), posuda se vadi, sipa se pirinač oko mesa, koje se okreće, začinjava solju i sa još bibera, sipa se odozgo i napravljeno povrće, začinjeno solju, doliva se šolja vode i vraća se posuda u rernu na još oko 45 minuta.
Ako je neophodno, može da se doda još malo vode, ali zavisi koliko će tečnosti i povrće da pusti.
Pri serviranju dodajte i svežu mirođiju.
Prijatno!