Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pirinač u Rerni»Tikvice sa pirinčem i svinjetinom u rerni

Tikvice sa pirinčem i svinjetinom u rerni

Teodora  Ivanova KamenovaTeodora Ivanova Kamenova
Pomoćnik kuvara
2154189
Tikvice sa pirinčem i svinjetinom u rerni
Fotografije: Teodora Ivanova Kamenova
1 / 5
25/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
75 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
5
"Sa više povrća i bez zaprške - ukusna svinjetina, napravljena na zdrav način"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • tikvice - 2 komada, srednje
  • šargarepa - 1 komada
  • paradajz - 1 komad
  • paprike - 1 komad (zelena ili crvena, sveža)
  • pirinač - 1 šolja
  • ulje - 6 kašika
  • so
  • biber
  • mirođija
* merne jedinice

Način pripreme

To je recept u kome nema zaprški i pogodan je za ljude sa osetljivim stomakom, kao i za one koji više vole ovu vrstu spremanja.

Iseče se meso, začini se biberom, posipa se 2-3 kašike ulja (kad je meso prošarano sa malo masnoća ili 5-6 - kada je bez masnoća), sipa se 1 šolja vode i stavlja se u rernu na 250 stepeni da se peče oko 30-35 minuta.

Za to vreme se opere pirinač da voda bude bistra i natopi se u hladnoj vodi, dok zrnca ne pobele i procedi se.

Tikvice i paprika se očiste i iseku na kocke, šargarepa se narenda, paradajz se oljušti i iseče na sitno.

Nakon što se meso zapeklo odozgo (nakon 30-35 minuta), posuda se vadi, sipa se pirinač oko mesa, koje se okreće, začinjava solju i sa još bibera, sipa se odozgo i napravljeno povrće, začinjeno solju, doliva se šolja vode i vraća se posuda u rernu na još oko 45 minuta.

Ako je neophodno, može da se doda još malo vode, ali zavisi koliko će tečnosti i povrće da pusti.

Pri serviranju dodajte i svežu mirođiju.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: