Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Đuveč»Pileći bataci sa povrćem u glinenoj đuvečari

Pileći bataci sa povrćem u glinenoj đuvečari

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Pileći bataci sa povrćem u glinenoj đuvečari
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
3
"Ukusno i jednostavno - baš kao što volite"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • krompir - 3 komada
  • brokoli - 1 šolja, koren
  • grašak - 1 šolja
  • šargarepa - 2 paprike
  • paprika - 2 komada, crvena
  • paradajz - 1 komad
  • paradajz pire - 1 šolja
  • ulje
  • peršun
  • začin za piletinu - 1 supena kašika
  • vegeta - 1 supena kašika
  • praziluk - 2 komada, struk
  • luk - 1 komad, star
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo pileće batake.

Kratko ih pržimo u tiganju sa uljem.

Vadimo iz tiganja, a na njihovo mesto stavljamo koren brokolija, iseckan praziluk i luk, papriku isečenu na kockice, šargarepu, paradajz i grašak.

Ostavljamo da se dinsta 10-15 minuta i dodajtemo paradajz pire i vegetu, zajedno sa 1 šoljom vode.

Sve to prebacujemol u glinenu đuvečaru, dodajemo i krompir, prethodno oljušten i isečen na krupnije kockice.

Odozgo stavljamo pileće batake, posipamo ih začinom za pile.

Poklapamo glinenu đuvečaru i stavljamo u rernu, pečemo oko 40-50 minuta na umernoj vatri.

Pre nego što izvadimo jelo, skidamo poklopac i ostavljamo da se zapeče i odozgo.

Jelo serviramo posuto iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: