Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci sa povrćem i kestenjem

Pileći bataci sa povrćem i kestenjem

Viktoria KonstantinovaViktoria Konstantinova
Šef kuhinje
313841k93
Pileći bataci sa povrćem i kestenjem
Fotografije: Viktoria Konstantinova
1 / 3
26/01/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
6
"Ne zaboravite da uzmete i šaku kestenja kad se vraćate kući, jer danas se spremanju pileći bataci sa povrćem"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada, celi
  • krompir - 4 komada
  • paprika - 4 komada
  • kestenje - 1 šolja, skuvano i oljušteno
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • biber
  • čubar
  • so
  • belo vino - 2/3 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Luk se očisti i iseče na sitno. Krompir se oljušti i opere. Iseče se na srednje velike kocke. Paprike se operu i očiste. Iseku se na lente.

U veliki tiganj se stavlja ulje. Dodaje se sve povrće da se blago zaprži. Sipa se u posudu za pečenje. Dodaje se kestenje. Začinjava se solju i biberom. Posipa se čubrom.

Svaki pileći batak se iseče na pola. U tiganj se dodaje malo ulja i svaki batak se zapeče malo sa svake strane. Stavlja se u posudu za pečenje sa povrćem.

Posipa se sa malo soli. Preliva se vinom i dodaje se voda. Peče se duže sa više tečnosti tako će biti krhkije.

Kada tečnost uvri, pileći bataci sa povrćem i kestenjem su spremni da uživate u njima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: