Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pirinač u Rerni»Pileći bataci sa pirinčem i povrćem

Pileći bataci sa pirinčem i povrćem

GabrielaGabriela
Inovator
732153521
Pileći bataci sa pirinčem i povrćem
Fotografije: Gabriela
1 / 3
22/01/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Porcija pilećih bataka sa pirinčem i povrćem, i već smo zadovoljni"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - koliko želite (ili drugi delovi)
  • pirinač - 300 g
  • pečurke - 200 g
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • ulje
  • maslac - 40 g
  • biber - u zrnu
  • biber - po ukusu
  • so
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Piletinu kuvamo u posoljenoj vodi. Pečurke oljuštimo i isečemo na male parčiće, šargarepu i luk takođe isečemo na sitno.

Pečurke skuvamo takođe u posoljenoj vodi dok ne budu polugotove.

Pirinač operemo dobro pod tekućom vodom i ostavljamo da se ocedi u cediljki.

Luk i šargarepu isečene na sitno zapržimo u posudi sa masnoćom. Dodajemo pirinač i dobro promešamo.

Kada se proprže, dodajemo bujon od pečuraka. Merite šoljom (1 šolja pirinča - 3 šolje vode). U ovom slučaju imamo dva bujona - od pečuraka i pileći. Koristite oba.

Kuvajte kratko u posudi, začinite solju, biberom, čubrom.

Maslac isecite na kocke i ravnomerno rasporedite odozgo. Skroz odozgo poređajte skuvane pileće batake (moja slika je sa dva bataka, jer kod nas samo ja jedem meso). Pospite dodatno čubrom skroz odozgo.

Stavite posudu sa piletinom sa pirinčem u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok pirinač u rerni ne bude gotov. To oduzima oko 40 minuta.

Izvadite posudu, nakon što se skuvaju pileći bataci sa pirinčem i povrćem i uvijte čistom krpom na oko 10-15 minuta.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: