Način pripreme
U nekim zemljama na dan Svetog Valentina ljudi gledaju u jabuku. Za praznik nalazimo jabuku i rasečemo je skoro do kraja na šest delova i zamišljamo tri-četiri imena. Nakon toga počinjemo da vrtimo jabuku blago kuckajući prstom po parčićima i vrteći jabuku. Ime koje smo rekli trenutak pre nego što neko parče jabuke otpadne, biće ime čoveka za koga ćemo se udati, a prema semenkama koje se vide u trenutku odrediće se broj dece koju ćemo imati.
E ako ste rešili da se na praznik zabavite i da to probate, evo jedne ideje kako da iznenadite voljene sa rasečenim jabukama.
Predlažem vam jedan recept za kolač sa jabukama i čokoladom.
Za taj cilj ljuštim i isečem jabuke na kocke, čokoladu takođe sečem na male kocke.
Jaja umutim zajedno sa šećerom dok ne dobijem vazdušastu smesu, nakon toga dodajem, jedan po jedan, ostale sastojke i mešam dobro (važno je da dodajete jedan po jedan sastojak i da ih dobro mešate, inače kolač može da vam postane masan ili nepečen iznutra).
Ne brinite se što je testo malo gusto. Testo raspoređujem u silikonske kalupe - srca. Pečem na 180 stepeni 40 minuta ili dok ne bude gotovo (to zavisi i do vaše rerne).