Način pripreme
U posudu sipajte mleko, kvasac, prstohvat soli, šećer i 3-4 supene kašike brašna. Promešajte i ostavite da nadođe.
Preostalo brašno prosejte i u sredini napravite udubljenje, i sipajte nadošao kvasac, preostalu so i zamesite srednje tvrdo testo.
Oblikujte lepu loptu i ostavite tako u namazanoj posudi da nadođe oko 1 sat. Gotovo testo podelite na 10 delova.
Po želji koristite vagu za merenje testa. Svaki deo razvucite na dugačak pravougaonik, pospite izrendanim kačkavaljem i uvijte fitilj.
Uvijte po dva fitilja, uvijte u đevrek, ivice učvrstite, Gotove đevreke ostavite da nadođu. Nakon toga ih namažite medenom vodom (med, rastvoren u vodi), pospite kimom, semenom maka i susamom.
Pecite na 180 stepeni oko 15-20 minuta.