Krekeri sa semenkama i parmezanom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj77613
25/04/2019
"Umesto gotovih krekera iz prodavnice, punih soli i raznih dodataka, da napravimo i jedemo raskošne krekere sa semenkama i parmezanom "
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano87
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Brašno se proseje sa solju, pravi se udubljenje, dodaje se maslac i postepeno se dodaje vode. Zamesi se srednje meko, glatko testo.

Dodaje mu se miks semenki i mleveni parmezan i ponovo se zamesi.

Uvija se u foliju i ostavlja u frižideru na 15 minuta.

Nakon što se razvije list debljine oko pola centimetra, seku se figure i stavljaju se u posudu za pečenje, postavljenu papirom za pečenje.

Peku se na srednjoj rešetki u unapred zagrejanoj rerni na 200-220 stepeni dok ne postanu zlatasti.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar