Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Đevreci»Raženi đevreci sa mladim lukom i kačkavaljem

Raženi đevreci sa mladim lukom i kačkavaljem

Petya StoinevaPetya Stoineva
Početnik
862713925
Raženi đevreci sa mladim lukom i kačkavaljem
Fotografije: Petya Stoineva
1 / 4
29/02/2024
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
35
"Raženi đevreci sa mladim lukom i kačkavaljem mogu se poslužiti uz ajran ili čaj, a zašto ne i uz belo vino."

Potrebni sastojci

  • raženo brašno - 500 g
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 5 kašika
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 1/2 kašičice
  • mladi luk - 1 veza
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckani luk se dinsta na malo ulja.

U brašno se dodaje kiselo mleko sa rastvorenom sodom i umućena jaja, kačkavalj isečen na kockice i dinstani luk.

Umesi se mekano testo od kojeg se formiraju đevreci iste veličine.

Pecite u umerenoj rerni 20 minuta.

Raženi đevreci sa mladim lukom i kačkavaljem mogu se poslužiti uz ajran ili čaj, a zašto ne i uz belo vino.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: