Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Umak»Mlečni sos sa renom

Mlečni sos sa renom

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Šef kuhinje
5291523k
Mlečni sos sa renom
Fotografije: Sevdalina Irikova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
6
"Da li ste spremni da probate naš mlečni sos sa renom, sa neverovatnim vasabi efektom"

Potrebni sastojci

  • kisela pavlaka - 200 g
  • rikota - 150 g
  • ren - komadić, veličine palca
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • mirođija
  • kapar
  • origano - sušeni
  • so
  • beli biber
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite sve sastojke u blende, bez kapra.

Ren očistite i sitno narendajte. Dodajte ga ostalim sastojcima, zajedno sa začinima.

Neka se sve izblenduje do homogene smese.

Poslužite sos u posebne činijice, posipajte preko mirođiju i zrna kapra.

Umesto rena, sosu možete dodati i dižonski senf.

Ljut ukus rena se dobro dopunjuje sa mlečnim sastojcima.

Efekat vasabija je neverovatan.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: