Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Rebarca»Paprikaš sa graškom i rebarcima

Paprikaš sa graškom i rebarcima

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Paprikaš sa graškom i rebarcima
Fotografije: Vanya Georgieva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
6
"O papriakašima se ne govori samo onako, oni imaju sačuvano specijalno mesto u našim srcima"

Potrebni sastojci

  • rebra - 1.3 kg
  • grašak - 1 kesica, zamrznut (može i iz tegle)
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • crvene paprike - 1 komad
  • paradajz pire - 5 supenih kašika
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • aleva paprika
  • biber
  • čubar
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite rebra na odvijene porcije i dinstajte ih u ulju, posle dodajte luk sa šargarepom. Zajedno ih propržite, nakon toga sipajte alevu papriku, vodu i grašak.

Ako imate grašak iz konzerve, treba da ga dodate skroz na kraju, kad se rebra skuvaju.

Paprikaš vri, i kad su grašak i rebra skoro kuvani, sipajte paradajz pire i začine.

Vratite paprikaš dok se zgusne i dok voda ne ispari.

Po želji možete posuti iseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: