Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečene Jabuke»Pečene jabuke sa orasima i suvim grožđem

Pečene jabuke sa orasima i suvim grožđem

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k4985k418
Pečene jabuke sa orasima i suvim grožđem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
24/04/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Naizgled obične pečene jabuke, a zapravo su neverovatno ukusne"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 2 komada
  • suvo grožđe - 2 kašike
  • konjak - 2 kašike
  • smeđi šećer - 2 kašike
  • maslac - 2 kašike
  • orasi
  • cimet
  • med
  • sok od pomorandže
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jabuke i isecite gornje delove. Unutrašnjost pažljivo izdubite. Posipajte smeđi šećer.

Potopite suvo grožđe u konjak, dok ne omekša.

U jabuke stavite maslac, suvo grožđe, sok o pomorandže, med i orahe. Posipajte preko cimet, pa stavite poklopce, koje ste isekli.

Stavite jabuke u tavu, obloženu papirom za pečenje, a nakon toga stavite tavu u zagrejanu rernu do 200 stepeni.

Pecite dok jabuke ne omekšaju i dok ne dobiju braon boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: