Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi deserti»Pečene jabuke»Pečene jabuke sa suvim grožđem i maslacem

Pečene jabuke sa suvim grožđem i maslacem

Pečene jabuke sa suvim grožđem i maslacem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
1
"Nismo mogli da ne podelimo sa vama ovaj recept za pečene jabuke sa suvim grožđem i maslacem"

Potrebni sastojci

  • suvo grožđe - 1 supena kašika
  • jabuke - 1 komad
  • smeđi šećer - 1 supena kašika
  • maslac - 1 kockica
  • slatko vino - 1/2 šoljice
  • cimet
* merne jedinice

Način pripreme

Operite jabuku i odsecite poklopac. Pažljivo izvadite unutrašnjost.

Napunite jabuku suvim grožđem i prebacite u mali pleh za pečenje. Prelijte slatkim vinom, pospite cimetom i šećerom.

Završite maslacem i stavite poklopac.

Ugrejte rernu na 190 stepeni i pecite jabuku dok ne bude gotova.

Prelijte medom i delom sosa od vina iz pleha.

Pečena jabuka sa suvim grožđem i maslacem je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: