Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Jela u đuvečari»Svinjetina sa povrćem u malim đuvečarama

Svinjetina sa povrćem u malim đuvečarama

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
227641k
Svinjetina sa povrćem u malim đuvečarama
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
4
"Đuveči, koje će vaš obrok pretvoriti u pravi praznik"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • paprike - 3 komada, crvene, pečene
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • šargarepa - 2 komada
  • grašak - 200 g, sirov
  • so - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica, ravna
  • aleva paprika - 1/2 kašike
  • čubar - 1/2 kašičice, trpezna
  • voda - 300 ml
  • brašno - 2 kašike, ravne
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isecite na komadiće, operite i dobro ocedite. Luk krupno isecite, a paprike - na sitne komadiće, paradajz - na kockice, šargarepu - na kolutiće, a grašak kuvajte 15 minuta, ocedite i dobro ga operite.

U šerpu srednje veličine zagrejte ulje. Ddaojte meso, propržite ga malo, poklopite i ostavite da se dinsta dok ne bude polugotovo, a s vremena na vreme promešajte, da s ene zalepi. Posle dodajte luk i papriku.

Dodajte začine, pa ponovo poklopite, dok luk ne pmekša. Zatim dodajte kockice paradajza. Ponovo dinastajte 10 minuta.

Svinjetinu sa povrćem prebacite u 4 manje đuvečare. Posipajte u svaku po 50 g kuvanog graška.

Posebno, sa 300 ml hladne vode razmutite brašno. Ovu smesu ravnomerno rasporedite u male đuvečare. Na kraju, pokrijte kolutićima šargarepe.

Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite đuvečare da se peku oko 40-50 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: