Način pripreme
Svinjsko meso isecite na komadiće, operite i dobro ocedite. Luk krupno isecite, a paprike - na sitne komadiće, paradajz - na kockice, šargarepu - na kolutiće, a grašak kuvajte 15 minuta, ocedite i dobro ga operite.
U šerpu srednje veličine zagrejte ulje. Ddaojte meso, propržite ga malo, poklopite i ostavite da se dinsta dok ne bude polugotovo, a s vremena na vreme promešajte, da s ene zalepi. Posle dodajte luk i papriku.
Dodajte začine, pa ponovo poklopite, dok luk ne pmekša. Zatim dodajte kockice paradajza. Ponovo dinastajte 10 minuta.
Svinjetinu sa povrćem prebacite u 4 manje đuvečare. Posipajte u svaku po 50 g kuvanog graška.
Posebno, sa 300 ml hladne vode razmutite brašno. Ovu smesu ravnomerno rasporedite u male đuvečare. Na kraju, pokrijte kolutićima šargarepe.
Rernu zagrejte na 200 stepeni i stavite đuvečare da se peku oko 40-50 minuta.