Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Jela u đuvečari»Jednostavno jelo u đuvečarama sa patlidžanom

Jednostavno jelo u đuvečarama sa patlidžanom

cosmopolitan88cosmopolitan88
Početnik
214
Jednostavno jelo u đuvečarama sa patlidžanom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Jednostavno jelo u đuvečarama sa povrćem za ručak ili večeru - fantastično!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 6 komada, srednje veličine
  • pečurke - 300 g
  • šargarepa - 2 komada
  • zelena paprika - 2 komada
  • paradajz - 2 komada, srednje veličine
  • luk - 1 glavica
  • kačkavalj - 50 g
  • jaja - 6 komada
  • dimljena aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan iseckajte na kockice, posolite ga i ostavite da pusti crnu gorku vodu. Pečurke iseckajte na istu veličinu, paradajz, luk i papriku na sitno. Šargarepu isecite na kolutove.

Male đuvečare premažite uljem. Poređajte patlidžan, pečurke i drugo povrće, posolite i dodajte dimljenu alevu papriku.

Po želji, možete da dodate i ljutu papriku. Pospite kačkavaljem i poklopite.

Pecite u hladnoj rerni, koju uključite kada stavite posude unutra. Pecite oko 10-15 minuta dok se kačkavalj ne istopi. Izlomite jaja u posude i nastavite pečenje još 45 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: