Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Đuveč»Svinjetina sa povrćem

Svinjetina sa povrćem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5761312k117
Svinjetina sa povrćem
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
23/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
6
"Još jedno veoma ukusno svinjsko meso spremljeno u glinenoj posudi. Sprema se brzo, polako peče i možete nahraniti celu porodicu."

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 800 g
  • krompir - 500 g
  • šargarepa - 150 g
  • luk - 150 g, crni
  • paprike - 100 g, crvene (pečene)
  • paradajz - 150 g, iz konzerve
  • paradajz pire - 2 kašike
  • tikvice - 50 g
  • peršun - 2 struka
  • origao - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1/2 kašičica
  • biber - 1/2 kašičica
  • aleva paprika - 1/2 kašičica
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • bujon - 200 ml, od povrća
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće očistite i operite. Krupno isecite i stavite u duboku tepsiju ili glinenu posudu.

Meso isecite na komade i dodajte ga povrću, sipajte paradajz iz konzerve, dodajte i pire, začinite po vašem ukus, dodajte maslinovo ulje i sve promešajte.

Sipajte bujon poklopite i stavite u rernu na 180 stepeni da se peče oko 2 sata.

Kada servirate, svaku porciju posipajte svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: