Način pripreme
Krompir se oljušti skuva u kipućoj, posoljenoj vodi. Potrebni su nam tvrdo skuvani. Za to vreme se priprema mleveno meso. Stavlja se u posudu, u nju se dodaju svi sastojci i luk, isečen na sitno.
Promeša se dobro i od smese se oforme ćuftice koje ne treba da su mnogo velike oko 40 grama. Kada je krompir gotov ohladi se i seče na šajbne. Na zagrejanu ringu se stavlja posuda, u koju se kapne malo ulja i rastopi se maslac.
Nakon toga se zaprži brašno, dok ne zamiriše na prženo brašno. Kada je brašno gotovo sipa se u mleko koje je prethodno vrilo i meša se dok se ne zgusne. Začinjava se solju, belim biberom i muskatnim oraščićem.
U vatrostalnoj posudi, koja je prethodno dobro podmazana, počinje da se ređa. Po dnu i zidovima se naređaju šajbne krompira, nakon čega se poređaju ćuftice.
Između svake ćuftice takođe se gurne šajbna kromopira, tako da se dobije nešto kao gnezdo. Zapečeno jelo se preliva bešamelom i posipa narendanim kačkavaljem.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni oko sat - sat i po, dok se na početku peče na donjem grejaču na 180 stepeni, da se skuvaju ćuftice, nakon čega se povećava na 200 stepeni i zapeče se odozgo. Servira se sa usitnjenim peršunom i čašom dobrog vina.