Način pripreme
1. Uključite rernu da se zagreje do 180 stepeni. Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Čim postane vazdušast beli krem stavite maslac, mleko i pola soka od limuna i nastavite mućenje dok se dobro ne pomešaju svi sastojci.
2. Prosejte brašno sa praškom za pecivo jednom i posle drugi put direktno u tečnu smesu, mešajući drvenom ili silikonskom kašikom.
Pravite kružne pokrete samo u jednom pravcu. Ovi koraci su važni da bi kolač bio vazdušast. Ako vam se konzistencija čini retka pospite još malko brašna.
3. Podmažite i nabrašnite dno i zidove odgovarajućeg kalupa za kolač i sipajte smesu.
4. Isecite kruške na polovine, očistite od semenki, ne ljuštite ih i isecite na tanke kriške. Poređajte ih preko smese za kolač, naprskajte preostalim sokom od limuna i pospite obilno vanilin šećerom.
5. Pecite oko 35 minuta ili dok čačkalica ne bude suva. Pre nego što odvojite od kalupa sačekajte da se potpuno ohladi.
Nek vam je slatko!