Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Nadošao kolač sa svežim mlekom i kafom

Nadošao kolač sa svežim mlekom i kafom

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9902914k318
Nadošao kolač sa svežim mlekom i kafom
Fotografije: Maria Simova
1 / 5
15/06/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"Ako pozovete prijateljice na kafu, nemojte zaboraviti da ih poslužite parčetom nadošlog koklača sa svežim mlekom i kafom - ostaće očarane"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1 ½ šolje
  • sveže mleko - 1 šolja, mlako
  • ulje - 1/2 šolje
  • brašno - 3 šolje
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • kafa - 1 supena kašika, instant
  • orasi - 40 g, krupnije isečeni
  • suvo grožđe - 40 g, crno
  • kora odl imuna - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom umutite jaja i šećer na mekan krem. Sipajte lagano u smesu ulje i mlako sveže mleko.

Prosejte brašno i u njega dodajte prašak za pecivo i mešajte, dodajte u etapama uz neprestano mešanje spatulom.

Dodajte orahe, suvo grožđe i sitno izrendanu koru od limuna, ponovo promešajte.

Odvojite jednu šolju smese i u nju dodajte 1 supenu kašiku nes kafe, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

U namazani kalup sipajte polovinu žute smese. Preko sipajte braon smesu, a preko preostalu žutu smesu, kašikom napravite 2-3 kružna pokreta da nadošao kolač postane i šaren.

Stavite kalup u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo, proverite čačkalicom za zube.

Nakon što izvadite nadošao kolač iz kalupa, pospite šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: