Način pripreme
Mikserom umutite jaja i šećer na mekan krem. Sipajte lagano u smesu ulje i mlako sveže mleko.
Prosejte brašno i u njega dodajte prašak za pecivo i mešajte, dodajte u etapama uz neprestano mešanje spatulom.
Dodajte orahe, suvo grožđe i sitno izrendanu koru od limuna, ponovo promešajte.
Odvojite jednu šolju smese i u nju dodajte 1 supenu kašiku nes kafe, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
U namazani kalup sipajte polovinu žute smese. Preko sipajte braon smesu, a preko preostalu žutu smesu, kašikom napravite 2-3 kružna pokreta da nadošao kolač postane i šaren.
Stavite kalup u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne bude gotovo, proverite čačkalicom za zube.
Nakon što izvadite nadošao kolač iz kalupa, pospite šećerom u prahu.