Način pripreme
1. Stavite u šerpu na umerenu vatru tonik, džin, kašičice šećera i iscedite nekoliko kapi soka od limuna. Možete da stavite i nekoliko zrnca kardamona za još arome.
2. Hidrirajte želatin prema uputstvu proizvođača i čim tečnost postane dovoljno vruća, ne čekajte da provri i rastvorite ga u njoj i dobro promešajte.
3.U silikonske kalupe, ili one za led, ali ne veće, stavite listiće mente, zrnca nara u koricu limuna.
4. Kada se tečnost ohladila lagano popunite kalupe njom i potpuno ohladite. Trebalo bi brzo da se stegne, ali ako još nije, stavite u frižider dok se potpuno ne stvrdne. Pre serviranja izvadite pažljivo iz kalupa.
5. Servirajte na kraju praznične večere ili ručka na odgovarajućem poslužavniku ili u malim čašama i ukrasite začinima za džin tonik ili sa još limuna i mente.
Srećan praznik!