Način pripreme
Aromatičan napitak spremamo sa novim džinom marke Tanquerey - pomorandže iz Sevilje. Ako ne možete da nabavite takav, koristite običan džin u koji stavljate fine korice pomorandže, rastvorite šećer, zatvorite hermetički i čuvajte tako jednu noć da se aromatizuje.
Iscedite 4 kašike soka od pomorandže, korice fino oljuštite.
U balon češe sipajte led - dobro je da zauzima pola obima čaše. Koristimo velike kocke, jer sitne i šuplje nisu pogodne za takvu vrstu piće - brzo se tope, razvodne napitan i postaje bljutav.
Sipajte alkohol - 40 ml po porciji, u kojoj ste prethodno rastvorili smeđi šećer i dolijte po dve kašike soka u čašu.
Uzmite metalnu kašiku sa dugom drškom, stavite u čašu i nagnite je maksimalno do ivice. Tako po nagibu kašikom sipajte lagano tonik, podižući lagano na gore.
Na kraju ubacite po jednu-dve korice pomorandže za raskoš i još arome.
Po želji stavite u svaku čašu po 2 mahune kardamona.
Konzumirajte sa merom i nazdravlje!