Kolač od maka

PetyaPetya
Kuvar
5714280
Kolač od maka
Fotografije: Yordanka Kovacheva
3 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Ukusne uspomene iz starih teftera - neverovatan kolač od maka"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 šolja
  • maslac - 125 g
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • rum - 2 kašičice (može i bez njega)
  • kakao - 2 kašike
  • mak - 2 kašike
  • so - 1 prstohvat
  • limun - 1 komad, manji
  • šećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Žumanca umutite sa šećerom, tako da manji deo ostavite za mućenje belanaca.

Dodajte maslac, vanilin šećer, prstohvat soli, pa zatim prosejte brašno sa praškom za pecivo i na kraju dodajte umućena belanca, koja ćete drvenom kašikom, a ne mikserom, umutiti sa smesom.

Dobijenu smesu podelite na 3 dela:

U prvi deo stavite mak i rum, u 2. kakao i rum, a u treći rendanu koru i sok od limuna.

U izduženi pleh (nauljan i nabrašnjen) na dno u sredinu isipajte smesu od kakaa, sa obe strane isipajte smesu od maka i na kraju žutu.

Pecite 45 minuta na 180 stepeni.

Izvadite iz pleha i ostavite da se ohladi.

Posipajte šećer u prahu preko.

Uživajte!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: