Čokoladni kolač sa prelivom

31/05/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4299
"Da li vam zvuči kao magična čarolija za ukusan desert?"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano686
  • Pregledi tokom meseca23
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Umutite jaja sa šećerom i dodajte kiselo mleko, vanilu, ulje i kakao, dok ne prestajete da mutite dok se ne dobije homogena smesa;

2. Prosejte brašno s praškom za pecivo i postepeno ga dodajte u smesu mešajući blago kašikom;

3. Sipajte smesu u odgovarajuću posudu za pečenje, prethodno podmazanu, i pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 30 minuta (moja posuda za pečenje je prečnika 24/16, ali ako je vaša šira, kolač bi bio tanji i vreme za pečenje bi bilo manje, proveravajte čačkalicom nakon 20 minuta).

4. Gotov kolač ostavite da se ohladi i spremite sirup, tako što prvo istopite maslac na slaboj vatri zajedno sa mlekom i šećerom i nakon toga dodajte kakao i vanilu, mešajući dobro. Kuvajte dok se blago ne zgusne i prelijte ohlađeni kolač;

5. Nakon što se blago ohladi, u maloj posudu istopite maslac za glazuru (25 g) zajedno sa kašičicom mleka, na veoma slaboj vatri. Namrvite unutra belu čokoladu i čim se i ona rastopi, rasporedite preko kolača u tankom mlazu, formirajući figure ili samo lente, da mogu lepo da se prelivaju crna i bela čokolada.

6. Pokrijte čistom krpom i ostavite da odstoji bar jedan sat. Nakon toga konzumirajte sa zadovoljstvom :)slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar