Način pripreme
Tamna čokolada (200 g) se istopi na vodenoj pari.
Orasi se iseckaju u blenderu i dodaju se u čokoladu. Dodaju se šećer i maslinovo ulje, sve se dobro promeša metalnom žicom za mućenje.
Jaja ostavljena na sobnoj temperaturi se dodaju jedno po jedno tako što se dobro muti nakon svakog metalnom žicom za mućenje dok se ne dobije vazdušasta smesa.
Brašno se prosejava i pomeša se praškom za pecivo, nakon toga se dodaje u delovima u čokoladnu smesu tako što se dobro promeša da ne bi bilo grudvica.
U odgovarajuću tepsiju se stavlja papir za pečenje, sipa se čokoladna smesa i zagladi se.
Kolač se peče u zagrejanoj rerni na 180°C bez ventilatora 25-30 minuta.
Dok se ne ohladi lagano se priprema preliv.
Istopi se crna čokolada na vodenoj pari, dodaje se pavlaka i meša se energično otprilike 3 minute. Gotov kolač se seče na kvadrate i zaliva se toplim prelivom.
Ostavlja se da se malo ohladi sočni preliveni kolač.
Po želji grčki čokoladni kolač sa prelivom se dekoriše kokosovim brašnom ili čokoladnim mrvicama.