Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Pileća krilca sa graškom

Pileća krilca sa graškom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Pileća krilca sa graškom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Jednostavna, ali veoma ukusna gozba, koja će se svima osladiti"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 10 komada
  • grašak - 1 tegla (može i zamrznut)
  • sok od paradajza - 250 ml
  • luk - 1 glavica
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite krilca, luk krupnije isecite i propržite ih zajedno. Sipajte alevu papriku i vodu da ih prkrije, poklopite i kuvajte dok meso ne počne da se kida.

Dodajte grašak iz tegle i sok od paradajza (ako koristite zamrznut grašak, treba da ga stavite još u početku).

Začinite čubrom i kuvajte dok se ne zgusne, ako želite da zgusnete jelo, možete posuti sa malo brašna dok vri.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: