Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pitice»Pitice mafini

Pitice mafini

PetyaPetya
Kuvar
531027814
Pitice mafini
Fotografije: Stanislava Armyanova
2 / 3
10/06/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
20
"Stvaramo nove đakonije u kuhinji - pitice mafine, vredi da ih probate"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 1 paket, fine (500 g)
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 čaša (400 g)
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • ulje - 150 ml
  • sir - 300 g
  • kisela voda - 300 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi se umute jaja i dodaje im se kiselo mleko sa sodom ugašenom u njemu.

Slede ulje, sir i kisela voda. Ako smatrate neophodnim, dodajte i malo soli.

Sve kore se zajedno uvijaju u rolat i seku se na kolutiće širine 1 centimatar. Dobijeni pužići se razlistaju, da nema slepljenih kora i dodaju se u smesu od jaja u kiselog mleka.

Dobro se promeša i ovom smesom se pune prethodno podmazani kalupi za mafine.

Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne dobiju zlatastu preplanulost.

Nakon što se pitice ispeku, ostavljaju se da odstoje desetak minuta u kalupima i tek onda se vade.

Napravljene na ovakav način imaju više hrskave korice spolja i meku sredinu i praktičnije su za seriranje, ako dolaze gosti.

Ukusne su kako tople, tako i hladne, servirane sa jogurtom, sirom ili slatkom.

Neka je slatko i vama!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: