Način pripreme
U velikoj posudi se umute jaja i dodaje im se kiselo mleko sa sodom ugašenom u njemu.
Slede ulje, sir i kisela voda. Ako smatrate neophodnim, dodajte i malo soli.
Sve kore se zajedno uvijaju u rolat i seku se na kolutiće širine 1 centimatar. Dobijeni pužići se razlistaju, da nema slepljenih kora i dodaju se u smesu od jaja u kiselog mleka.
Dobro se promeša i ovom smesom se pune prethodno podmazani kalupi za mafine.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne dobiju zlatastu preplanulost.
Nakon što se pitice ispeku, ostavljaju se da odstoje desetak minuta u kalupima i tek onda se vade.
Napravljene na ovakav način imaju više hrskave korice spolja i meku sredinu i praktičnije su za seriranje, ako dolaze gosti.
Ukusne su kako tople, tako i hladne, servirane sa jogurtom, sirom ili slatkom.
Neka je slatko i vama!