Način pripreme
1. Pileće filee, oprane i osušene stavite u sveže mleko na 3-4 sata, najbolje na 1 noć u frižideru da postanu krehki.
2. Izvadite oz mleka i osušite. Od soja sosa, vorčester sosa, maslinovog ulja, soli, bibera, muskatnog oraščića i karija napravite smesu i obilno namažite filee, isečene na velike zalogaje. Ostavite ih tako na sobnoj temperaturi na 1 sat.
3. Izmrvite kornfleks sitno uz pomoć dna čaše. U posebnoj posudi umutite jaja sa malo soli.
4. Ugrejte ulje na umerenoj vatri i pržite kentaki filee dok ne dobiju zlatnu boju, potopite ih prvo u jaje, posle obilno uvaljajte u kornfleks.
5. Izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masti i servirajte tople sa kriškom limuna i sosom od majoneza i belog luka ili barbikju sosom.
Hrskavi spolja i sočni iznutra, ovi kentiki filei su idealno meze.
Neka vam je slatko!