Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pileći bataci tipa Kentaki

Pileći bataci tipa Kentaki

ZoriZori
Guru
8932865k
Pileći bataci tipa Kentaki1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Ukusni pohovani bataci u zlatkastoj korici"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci za žurku - 1.5 kg
  • maslac - 100 g
  • suve biljke i začini
  • kornfleks - 1 šolja, mleveni
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • ruzmarin - 1/2 kašičice, sušeni
  • celer - 1/2 kašičice, sušeni
  • luk u granulama - 1 supena kašika
  • beli luk u granulama - 1 supena kašika
  • suvo mleko - 1 supena kašika
  • peršun - 1 supena kašika, suvi
  • ljuta aleva paprika - 1/2 kašičice
  • slatka aleva paprika - 1/2 kašičice
  • crni biber - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pileći donji bataci za žurku se očiste, operu i ocede.

Maslac se zagreva u tiganju dok se ne istopi.

Suvi sastojci se pomešaju u odgovarajućoj posudi.

Bataci se premazuju četkom istopljenim maslacrem i prebacuju se jedan po jedan u posudu sa suvim sastojcima. Svaki batak se uvalja i lagano protrese.

Tako uvaljani bataci se ređaju u tepsiju, čije je dno obloženo papirom za pečenje.

Peku se otprilike 45 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok se ne formira zlatkasta korica.

Poslužuju se sa sosom po izboru i svežom salatom.

Pileći bataci tip Kentaki su veoma ukusni!

Pogledajte i naše recepte za pohovane pileće zalogaje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: