Ukusno pile sa pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
347
872
16/06/2018
"Imamo sto recepata za pile sa pirinčem i svaki je sjajan, a ovaj nam je od omiljenih"
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 189
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • pirinač - 1, 5 šolja
  • bujon - 1 kocka, pileći
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite blago posoljenu vodu u šerpu da provri. Podelite batake na plećku i donji batak i stavite ih vrelu vodu da se popare 10-15 minuta. Izvadite ih i ostavite sa strane. Operite pirinač i ocedite ga od vode.

U tiganju zagrejte ulje i stavite pirinač da se prži, dok neprestano mešate. Pržite dok ne postane prozračan i blago ne porumeni. Sklonite sa ringle i sipajte u odgovarajuću posudu za rernu. Dodajte nekoliko zrna bibera ili mleveni biber i po želji. Poređajte piletinu odozgo. Stavite donju rešetku u šerpu i stavite posudu za pečenje unutra.

Razredite kocku pilećeg bujona sa 4 i po šolje bujona u kome se kuvalo pile i prelijte pirinač. Probajte i ako je neophodno posolite. Uključite rernu na 20 minuta na 225 stepeni, a nakon toga na 30 minuta na 200 stepeni i dopecite jelo.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar