Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Aromatično pile sa pirinčem i prelivom

Aromatično pile sa pirinčem i prelivom

Aromatično pile sa pirinčem i prelivom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
6
"Ukusan pirinač u rerni sa sočnim prelivom"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • soja sos - 2 supene kašike
  • luk - 1 - 2 glavice
  • pirinač - 120 g
  • sok od paradajza - 1/2 šolje
  • divlja nana
  • crni biber
  • so
  • kari
  • kumin
  • ulje - 1/2 šolje
  • bujon - 3 šolje, pileći
  • Za preliv
  • kiselo mleko - 300 g
  • jaja - 2 komada
  • soda bikarbona - 1/2 kašičice
  • so
  • peršun - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće batake i očistite ih od kostiju. Pospite ih soja sosom i ostavite ih da upiju sos.

Ogulite luk i sitno ga naseckajte. Propržite ga na masnoći, dodajte oprani pirinač i sok od paradajza. Pržite dok sok od paradajza ne ispari.

Dodajte pileće meso i sve začine. Izmešajte i sipajte u tepsiju. Dodajte vrući pileći bujon, začinite solju i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok pirinač ne bude gotov.

Napravite preliv tako što umutite jaja, dodate mleko sa sodom i brašno. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa.

Sipajte na pirinač i ravnomerno rasporedite.

Pecite na gornjem grejaču dok ne postane zlatasto. Pirinač u rerni garnirajte grančicom peršuna prilikom posluživanja.

Aromatično pile sa pirinčem sa prelivom je gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: