Ukusno pile sa kupusom

18/01/2018
"Klasičan recept, ali pripremljen sa dosta majstorluka i meraka"
Priprema20 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno170 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 208
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pile na porcije, iskoristite krilca, odvojite batake i grudi na pola, a grudni koš odvojite, on vam neće biti potreban.

Komade mesa pospite solju, biberom i alevom paprikom, stavite maslinovo ulje u tiganj i ugrejte, dodajte meso i pržite ga dok ne dobije zlatnu boju.

Očistite kupus i isecite ga na komade, stavite ga u pleh, začinite paradajzom, solju, biberom, ljutom i dimljenom alevom paprikom, izgnječite rukama, da se začini i stavite u glinenu đuvečaru.

Stavite lovorov list, sipajte maslinovo ulje i dodajte pileće meso. Sipajte bujon i poklopite.

Đuvečaru stavite u rernu i ugrejte na 200 stepeni, ostavite na toj temperaturi oko pola sata, dok ne provri, čim provri smanjite na 160 stepeni i kuvajte dva sata.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar