Način pripreme
Umutite jaja i šećer na gustu homogenu smesu uz pomoć miksera. Dodajte ulje, limunadu i prosejano brašno sa vanilim i praškom za pecivo, mešajte ručno, dodajte i kakao.
Smesu sipajte u pleh, prečnika 25-30 cm, obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, proverite čačkalicom za zube.
Koru izvadite i ostavite da se potpuno ogladi, okrenite i skinite papir. Kad se kora ohladi, isecite na 3 dela uz pomoć konca.
U tečnu pavlaku dodajte šećer i mikserom mutite dok se ne zgusne. Dobijenim kremom zalepite kore, svaku prelijte sokom iz kompota.
Preostali deo krema rasporedite sa strane i preko čokoladne torte.
Čokoladu sitno izrendajte i pospite dobro celu tortu sa svih strana.
Očišćenim i suvim jagodama ukrasite ivice kalupa po izboru.
Lepo je da torta odstoji bar 3 dana u frižideru pre konzumiranja.