Način pripreme
Za patišpanj: malo zagrejati jaja sa šećerom na pari, uz mešanje žicom. Mućenje nastaviti mikserom. Postepeno dodati brašno, kakao, skrob, prstohvat vanile i prašak za pecivo, uz mešanje špatulom pokretima odozdo nagore. Na kraju dodati rastopljeni maslac.
Napuniti 2/3 kalupa za pečenje, koji je namazan maslacem i posut brašnom. Peći u rerni na 170 stepeni oko 20-25 minuta. Izvaditi iz kalupa i ostaviti da se ohladi /po mogućnosti, koru pripremiti prethodnog dana i staviti je u papirnu torbu - tako će se lakše rezati, i neće se lomiti/.
Za nadev: u šerpi sjediniti kukuruzni skorb sa šećerom i dodati džem od jagoda, pa promešati. Ostaviti smesu da provri. Kuvati 1-2 minuta i dodati sok od pola limuna. Ostaviti da se u potpunosti ohladi.
Za sirup sa likerom: staviti vodu pa provri sa šećerom, ostaviti da se ohladi i dodati liker.
Koru naseći na dva dela. Donji sloj preliti sirupom i prekriti kremom od jagoda. Premazati šlag kremom, zaslađenim po ukusu. Odozgo staviti i drugu koru. Preliti sirupom, a nakon toga tortu u potpunosti preliti ostatkom šlag krema, odozgo i sa svih strana
Ukrasiti čokoladnim mrvicama ili svežim jagodama, pa ostaviti da odstoji u frižideru najmanje 1 sat.
Posuti šećerom u prahu pre serviranja.