Mafini od vanile sa kruškama i namrvljenim bademima

23/06/2018
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4496
"A možete jednostavno da ih nazovete mafini za dušu "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano148
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • vanilin šećer - 1 kesica
  • prašak za pecivo - 1/2 kesice (od 15 g)
  • šećer - 2/3 šolje
  • brašno - 1 1/2 šolja
  • kruška - 1 šolja, izvršita
  • bademi - 1/4 pakovanja, namrvljeni (od 200 g)
  • jaja - 1 komad, od većih
  • ulje - 1/2 šolj
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • maslac - za mazanje kalupa
  • brašno - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izvadimo na sobnu temperaturu jaje, kiselo mleko i maslac. U posudu stavljamo jaje, šećer i vanilin šećer i mutimo mikserom kontinuirano.

Treba da se dobije svetla i gusta smesa. Brašno sa praškom za pecivo prosejemo sitom.

U umućenu smesu stavljamo u tankom mlazu ulje i kiselo mleko i opet mutimo mikserom. Dodajemo brašno i ponovo mutimo.

Čistimo jednu veliku krušku i sečemo je na sitne kockice (kao na slici). Neophodna nam je jedna prepunjena šolja.

Dodajemo kockice kruške i namrvljene bademe i sad mešamo kašikom veoma dobro.

Mažemo kalup za mafine maslacem i pospemo brašnom. Kašikom stavljamo kašu ravnomerno u kalupe i zagladimo.

Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo oko 30 minuta.

Nek vam je slatko! Jedemo uz kafu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar