Supa od trešanja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
25/06/2018
"Carica hladnih supa - jedinstvena supa od trešanja sa belim vinom "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano54
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • trešnje - 350 - 400 g
  • voda - 200 g
  • belo vino - 1 i 1/2 šolja
  • šećer - 2 kašike
  • kisela pavlaka - 2 kašike
  • kornfleks - za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Otklanjamo koštice trešnjama i mešamo ih zajedno sa vodom, belim vinom i šećerom.

Stavljamo na ringlu i mešamo, dok se šećer potpuno ne rastvori.

Ostavljamo tako oko 15 minuta da se krčka, a nakon toga sklanjamo sa ringle.

Umutimo pomoću miksera ili ručnog miksera.

Stavljamo u frižider da se ohladi.

Pri serviranju ukrašavamo pavlakom i kornfleksom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar