Način pripreme
Oprana tikvica se renda na krupno rende i ostavlja se 10 minuta da se ocedi od soka, kad se pritisne rukama.
U posudi se umute mikserom jaja, beli i braon šećer. Dodaje se vanila, cimet, ulje, a na kraju se proseje brašno sa praškom za pecivo i sodom za hleb.
Promeša se kašikom i dodaju se oceđene tikvice i mleveni orasi, i ponovo se promeša.
U posudu za pečenje (24 cm) na papir za pečenje i blago namazano uljem sipa se dobijena smesa. Peče se u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 30-35 minuta, proba se šišom da li izlazi suv bez testa.
Kolač se ohladi na rešetki, pokriva se lentama isečenim od papira po 1 cm i posipa se šećerom u prahu.
Dekoriše se orasima i servira se isečen na parčiće sa šoljom kafe ili sokom.
Eh, ove tikvice se mogu koristiti i za ukusan kolač.
Nek vam je slatko!
Recept je sa Bon Apeti :))