Krem sir filadelfija sa domaćim sitnim sirom

26/06/2018
"Celu policu u frižideru čivamo za omiljeni krem sir filadelfiju, pripremljen sa domaćim sitnim sirom "
Priprema10 min.
Kuvanje5 min.
Ukupno15 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano233
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za sitan sir, stavite sveže mleko u šerpu na vatru da vri 1-2 minuta. Skinite sa vatre i odmah dodajte kiselo mleko da se preseče.

Mešajte viljuškom i ostavite da se ocedi 1 noć, a brže cediljkom za čaj, pažljivo pritiskajte kašikom dok se ne ocedi.

Surutku, koja vam je ostala, možete koristiti za pravljenje pogača, mekika itd. Ako ćete koristiti za desert, nemojte stavljati so.

Gotov sitan sir stavite u duboku posudu, dodajte so po ukusu, malo surutke, beli luk /isečen/, mirođiju, rastopljeni maslac i pasirajte dok ne dobijete glatku i homogenu smesu, ako je gusto, stavite malo surutke.

Stavite u frižider na 15-20 minuta i gotovo je za mazanje na kriške hleba.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar