Bonapeti.rs»Recepti»Mlečni proizvodi i zamene»Domaći sir»Domaći krem sir tipa Filadelfija

Domaći krem sir tipa Filadelfija

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Domaći krem sir tipa Filadelfija
Fotografije: Yanitsa Nikolova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Uz domaće pripremljeni krem sir uvek ćete imati šta da namažete na krišku hleba"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko - 2 l
  • kiselo mleko - 800 g, visok sadržaj masnoće
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko sipajte u odgovarajuću posudu (šerpu) i stavite ga na vatru se kuva 2-3 minuta.

Sklonite mleko sa vatre i dodajte mu kiselo mleko, pa dobro promešajte da se sveže mleko zgrudva.

Ocedite mleko na nekoliko sati ili preko noći.

Nakon toga, domaći krem sir umutite i ohladite ga u frižideru.

Vaš domaći krem sir tipa Filadelfija je gotov i spreman je za jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: