Način pripreme
Isecite čenove belog luka na tanke kriške i stavite ih sa malo soli u zagrejan tiganj s maslinovim uljem.
Kad počnu da puštaju svoju aromu stavite školjke, povećajte malo vatru i sačekajte da se otvore, dok blago tresete posudu.
Sipajte vino i nakon minut izvadite školjke da ne postanu suve.
Sačekajte da se vino redukuje i sipajte pavlaku mešajući, da se ne zalepi po dnu.
Začinite solju i biberom i kuvajte minut-dva ili dok sos ne počne da se zgušnjava.
Sipajte parmezan, koji će dodatno zgusnuti sos i kratko mešajte.
Kapeline skuvajte u posoljenoj vodi prema uputstvu proizvođača. Procedite gotovu testeninu i pospite maslinovim uljem dok ih rastresate da bi svuda palo i da se ne zalepe.
Servirajte odmah, prelivajući ukusnim sosom i ređajući školjke u svaku porciju.
Ukrasite listićima svežeg bosiljka i po želji pospite sa još parmezana.
Prijatno!