Eliksir zdravlja (Moćan imunostimulans)

29/06/2018
"Pobrinite se za najvažnije - vaše zdravlje, sa ovim izuzetno moćnim i efikasnim imunostimulansom "
Priprema10 min.
Ukupno10 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano231
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • med - 720 ml, čist pčelinji (1 kg)
  • matični mleč - 10 g
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Eliksir zdravlja - matični mleč i med.

Matični mleč ili još žele rojal, od francuskog imena gelée royale, je pčelinji sekret koji pomaže rastu pčela radilica prva tri dana njihovog života, takođe je i hrana pčele majke tokom celog života.

Nije slučajno zaslužio svoju slavu. U njemu se nalazi 18 aminokiselina, belančevina, vitamina (A, B - kompleks, B5, B6, C, D, E), ugljeni hidrati, enzimi, masti, mineralne soli i drugi, matični mleč se odlikuje visokom hranljivom i biološkom vrednošću.

On sadrži i antibaktreijske i antibiotičke komponente. Ljudi matični mleč koriste kao dodatak ishrani za poboljšavanje apetita, metabolizma i imunog sistema. On takođe poboljšava funkcije žlezda sa unutrašnjim lučenjem, stimuliše cirkulaciju i usporava proces starenja.

Korisna svojstva matičnog mleča za decu - pomaže da se poveća težina deteta koja su neuhranjena, povišava apetit, poboljšava san, deluje umirujuće, poboljšava elastičnost mišića i zato se prepsuje kodspastične paralize; povišava hemoglobin u krvi, bori se sa anemijom, leči distrofiju; deluje dobro na preriferni nervni sistem; leči crevne infekcije.

Jedan od najboljih načina za konzumiranje matičnog mleča je smesa od meda u koncentraciji od 1% matičnog mleča.

Za 1 kg meda (tegla od 720 ml) biće vam potrebno 10 g matičnog mleča. Eliksir se priprema tako što se matični mleč postepeno dodaje u med, uz neprestano mešanje drvenom kašikom, Da biste ga izvdili iz uske flašice, možete koristit drveni štap za roštilj ili drugi odgovarajući DRVENI pribor. Kad smesa postane homogena, staklenu teglu stavite i čuvajte u frižideru.

Doziranje:

Za decu: 1 kašičica ujutru i uveče na gladan stomak, minimum 40 minuta pre obroka.

Za odrasle: 1 supena kašika ujutru i uveče na gladan stomak, minimum 40 minuta pre obroka.

Trajanje unosa:

15 dana, pravi se pauza od 15-20 dana.

U godini s mogu praviti po 4 unosa x 15 dana.

Neželjeni efekti:

Ne preporučuje se deci ispod 2 godine. Ljudima koji pate od raznih vrsta alergija, takođe ne treba da se unosi bez konsultacije sa lekarom.

Napomena: Kada kupujete prirodan matični mleč, on treba da bud sterilan i hermetički zatvoren u staklenoj flaši. Do trenutka mešanja sa medom treba da čuvate u frižideru na minus temperaturi. Zato, ako je potrebno da ga prenosite od tačke A do tačke B, čuvajte te ga u frižideru, torbi ili kontejneru sa ledom za vreme transporta.

Koristite drvene ili plastične kašike za mešanje i konzumiranje meda i matičnog mleča.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar