Način pripreme
U čajniku ili šerpi zagrejte vodu na ringli i dodajte prethodno isprane šipurke i semenke.
Plodove je poželjno kuvati duže - oko 10-15 minuta u poklopljenoj posudi. Pomoću cediljke procedite biljni čaj i po želji zasladite.
Čaj od šipurka uvek ima najjače dejstvo čišćenja kada se uzima – pije što topliji!
Šipurak je pravi multivitaminski koncentrat, gotovo da nema analognog u prirodi sa toliko vitamina, bogatog vitaminom C, vitaminima B1 i B2, A, K, D, karotenom, pektinom i taninima, kao i mineralima kalcijumom, magnezijumom, Kalijum, mangan, esencijalne masne kiseline Omega-3 i Omega-6, moćni antioksidansi i vitamin E, koji su važni za zdravlje i lepotu kože.
Šipurak sadrži veoma velike količine vitamina C - 1000 puta više od citrusa u 100 grama. Plodovi sadrže 20 puta više vitamina C od limuna, 3 puta više pektina od jabuke i 2 puta više karotena od šargarepe!
A u slučaju nesanice i umora, čaj od plodova šipurka je nezamenljiv!
Čaj od šipurka za jačanje zdravlja je odličan način za vraćanje organizma u stanje!
Komentari
Uveče potopiti šipak u hladnu vodu i ujutro će se sačuvati vitamin C iz š se gubi vitamin C