Keks torta sa bananama i domaćim filom

01/07/2018
"Znamo jednu stvar, koja će vas sigurno naterati da se nasmejete - parče keks torte sa bananama i domaćim filom "
Priprema40 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno50 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano543
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa 50 g šećera na mekan sneg, posebno umutite žumanca sa 200 ml mleka i prosejanog brašna dok ne dobijete homogenu smesu.

Preostalo mleko stavite da provri zajedno sa šećerom i dodajte smesu od žumanaca, uz neprestano mešanje, kuvajte dok ne dobijete krem. Pred kraj kuvanja dodajte banane, isečene na kockice, vanilu i isečen maslac, mešajte dok se maslac potpuno ne rastvori.

Gotov krem ostavite da se ohladi, pokrijte ga streč folijom. Kad se ohladi dodajte od njega u etapama u umućena belanca, na kraju dodajte želatin, prethodno rastvoren i rastopljen na pari, dobro promešajte.

U kalup za tortu poređajte red keksa i obilno prelijte 1/3 krema, ponovo red keksa i 1/3 krema, red keksa i završite kremom.

Tortu pospite neskvikom, uvijte i stavite u frižider na jednu noć.

Mnogo, mnogo ukusna keks torta!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar