Način pripreme
Žumanca umutiti sa šećerom. Dodati brašno i 100 ml mleka. Umutiti dok se ne dobije kompaktna smesa. Ostatak mleka staviti na vatru i zagrejati do tačke ključanja.
Smesu sa jajima nalivati u mleko u tankom mlazu uz neprestano mešanje. Smanjiti vatru na najnižu temperaturu i mešati dok se ne zgusne. Dodati maslac, promešati i skloniti sa vatre. Pokriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi.
Kada se krem ohladi, pripemiti preliv. Pavlaku zagrejati na pari. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. Skloniti sa vatre da se ohladi.
Ovde je korišćen kalup za tortu, ali preporučuje se da se pravi u maloj pravougaonoj tavi. Ređati jedan sloj keksa, koji se prethodno kratko potopi u mleko.
Preko njega se naneti ohlađeni krem, pa još jedan sloj keksa. Zaliti čokoladom i ostaviti u frižider da odstoji u preko noći.