Način pripreme
Umutim jaja sa 200 ml mleka. Dodajem brašno, skrob i vanilu.
Preostalo mleko zagrevam na ringli sa šećerom. Kada se mleko zagrejalo ali ne i provrelo sipam smesu do jaja lagano i mešam dok se krem ne zgusne.
Ostavljam ga 2-3 minuta, da se dobro skuva brašno i sklanjam sa vatre.
Stavljam maslac i u jednu posudu za pečenje počinjem da ređam keks, koji prethodno potopim nekoliko sekundi u sveže mleko.
Red keksa stavljam na dno, posle stavljam red toplog poslastičarskog krema.
Ređam dok se sastojci ne potroše.
Odozgo sam posula keks tortu mlevenim orasima, a li vi možete da garnirate po svom ukusu i drugim orašastim plodovima ili čokoladom.
Stavljam keks tortu sa domaćim poslastičarskim kremom u frižider na 3-4 sata, nakon toga tortica je spremna za konzumaciju.