Jednostavan krembl od trešanja

03/07/2018
"Ukusan i jednostavan desert sa hrskavom koricom i svežim trešnjama "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano139
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • trešnje - 400 g
  • sok od limuna - sok od pola limuna
  • braon šećer - 3 supene kašike (pune)
  • brašno - 1/2 šolje
  • prašak za pecivo - 1/4 kašičice
  • šećer - 2 supene kašike, beo (ravne)
  • maslac - 40 g, hladan kravlji, isečen na kockice
  • vanila
  • cimet - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo trešnje od koštica. Pomešamo sve suve sastojke sa maslacem, braon šećerom i vanilom, rukama mrvimo dok ne dobijemo mrvice. Ostavljamo mrvice od maslaca u frižideru na oko 10 minuta.

Za to vreme dodajemo beli šećer i sok od limuna u trešnje.

Stavljamo trešnje u posudu, a odozgo posipamo mrvicama. Pečemo oko 30 minuta dok ne dobiju braon boju.

Dok je još topao, serviramo ga sa kuglom sladoleda od vanile.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar