Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Iznutrice»Meze»Svinjsko meso sa pilećim iznutricama

Svinjsko meso sa pilećim iznutricama

Elena Stefanova JordanovaElena Stefanova Jordanova
Inovator
4621772k106
Svinjsko meso sa pilećim iznutricama
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 2
19/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Jedan od najsigurnijih načina da skrenete pažnju jednom muškarcu je da ga pozovete u goste i da mu napunite stomak, a ovim svinjskim mesom sa iznutricama zauvek ćete zarobiti njegovo srce"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 300 g od vrata
  • pileća džigerica - 500 g
  • pileća srca - 300 g
  • paprika - 200 g zelene
  • ljuta paprika - 1/2 kom.
  • luk - 3 glavice
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Meso sitno naseći i upržiti. U međuvremenu očistiti i oprati pileće džigerice i srca.

Čim meso bude gotovo, izvaditi ga i u istoj masnoći upržiti iznutrice uvaljane u brašno. Dok ne iznutrice prže, naseći paprike i luk na krupnije komade.

Izvaditi gotove džigerice i srca i staviti ih kod mesa. U istu masnoću staviti povrće. Ukoliko je potrebno, dodati još ulja.

Pržiti dok ne omekšaju. Vratiti meso i iznutrice u tiganj, posoliti i pobiberiti. Promešati i nakon 5 minuta skinuti sa vatre.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: