Migelitos

04/05/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Nećemo Vam reći prijatno, jer smo sigurni da će sa ovim ukusnim Migelitosima to biti garantovano "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije20
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 430
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • brašno - za razvlačenje
  • šećer u prahu - za posipanje
  • za krem
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 180 g
  • vanila - 10 g
  • skrob - 3 kašike, kukuruzni
  • žumance - 4 komada
  • cimet - 1 štapić
  • limun - kora od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Odvojite žumanca od belanaca. Koriste se samo žumanca.Lisnato testo razvijte na brašnom posutoj površini na tanku koru.

Od testa isecite kvadrate veličine oko 4 puta 4 cm. Izmerite testo, obeležite krajeve i isecite nožem na jednake kvadrate. Možete iskoristiti i nož sa ukrasnom šarom.

U pleh postavite papir za pečenje i resporedite kvadrate na malom rastojanju jedan od drugog. Kvadrati će malo narasti tokom pečenja. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 190 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade.

Sipajte mleko u šerpu zajedno sa šećerom. Šećer treba da se rastvori. promešajte. Žumanca i skrob promešajte sa malo hladne vode u posudi i umutite. U njih dolijte malo toplog mleka.

Posle toga sve sipajte u ostalo mleko i kuva se na umerenoj vatri dok se ne zgusne. Kada je krem gotov sklonite ga sa vatre.

Dodajte cimet i vanilu za aromu. Izrendajte koru od limuna i dodajte i nju. Dobro promešajte. Ostavite da se ohladi. Mešajte često. Kada su kvadrati ohlađeni presecite ih na pola. Veoma je lako da se preseku, jer su tokom pečenja postali veoma krhki.

Kašikom nanesite krem na donji deo (deo koji je bio na papiru za pečenje) i preklopite gornjim delom. Ređajte kolače u odgovarajući tanjir. na kraju ih pospite šećerom u prahu.

Poslužite uz kafu. Neka vam je slatko!slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija