Migelitos

MarianaMariana
Šef kuhinje
261662k49
Migelitos
Fotografije: Mariana
1 / 4
04/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
20
"Nećemo Vam reći prijatno, jer smo sigurni da će sa ovim ukusnim Migelitosima to biti garantovano"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 400 g
  • brašno - za razvlačenje
  • šećer u prahu - za posipanje
  • za krem
  • sveže mleko - 600 ml
  • šećer - 180 g
  • vanila - 5 g
  • skrob - 3 kašike, kukuruzni
  • žumance - 4 komada
  • cimet - 1 štapić
  • limun - kora od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja treba da budu na sobnoj temperaturi. Odvojite žumanca od belanaca. Koriste se samo žumanca. Lisnato testo razvijte na brašnom posutoj površini na tanku koru.

Od testa isecite kvadrate veličine oko 4 puta 4 cm. Izmerite testo, obeležite krajeve i isecite nožem na jednake kvadrate. Možete iskoristiti i nož sa ukrasnom šarom.

U pleh postavite papir za pečenje i resporedite kvadrate na malom rastojanju jedan od drugog. Kvadrati će malo narasti tokom pečenja. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 190 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 15 minuta. Ostavite ih da se ohlade.

Sipajte mleko u šerpu zajedno sa šećerom. Šećer treba da se rastvori. promešajte. Žumanca i skrob promešajte sa malo hladne vode u posudi i umutite. U njih dolijte malo toplog mleka.

Posle toga sve sipajte u ostalo mleko i kuva se na umerenoj vatri dok se ne zgusne. Kada je krem gotov sklonite ga sa vatre.

Dodajte cimet i vanilu za aromu. Izrendajte koru od limuna i dodajte i nju. Dobro promešajte. Ostavite da se ohladi. Mešajte često. Kada su kvadrati ohlađeni presecite ih na pola. Veoma je lako da se preseku, jer su tokom pečenja postali veoma krhki.

Kašikom nanesite krem na donji deo (deo koji je bio na papiru za pečenje) i preklopite gornjim delom. Ređajte kolače u odgovarajući tanjir. na kraju ih pospite šećerom u prahu.

Poslužite uz kafu. Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: