Način pripreme
Sastojci za Napoleon tortu treba da budu na sobnoj temperaturi i lisnato testo treba da bude meko.
Pečemo jedno po jedno u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu boju.
Nakon što se ispeče sečemo na 2 dela horizontalno da dobijemo 4 kore, a isečke ostavljamo za ukras.
Prvo je potrebno skuvati krem od mleka i jaja da se potpuno ohladi.
Krem za Napoleon tortu se priprema na sledeći način:
Sveže mleko sa šećerom stavljamo u šerpu na vatru, mešamo s vremena na vreme da ne zagori.
U posudu stavljamo jaja, skrob, brašno, 2 vanile i 100 ml pavlake, mutimo mikserom dok ne dobijemo glatku smesu bez grudvica.
Nakon što mleko provri dodajte lagano smesu, mešajte neprestano žicom.
Nakon što krem postane gust, skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi, s vremena na vreme mešajte da se ne uhvati korica.
Nakon toga umutite maslac sa šećerom u prahu na mean krem.
U umućeni krem od maslaca dodajte hladan krem od mleka i jaja, mutite mikserom.
Nakon što se sjedine dva krema, mutite na gust sneg preostalu pavlaku sa 2 vanile i počnite da dodajete u krem, mešajte žicom.
Nakon što se kremovi dobro pomešaju, sastavite tortu Napoleon.