Način pripreme
Pomešajtetoplo mleko sa kvascem i šećerom, mešajte dok se ne rastvori i ostavite na toplom dok ne nadođe.
Posebno pomešajte mrvljeni sir sa belancetom i sitno iseckanom šunkom, dobro promešajte dok ne dobijete homogenu smesu.
U posudu prosejte brašno i dodajte so, promešajte i napravite udubljenje. Umutite viljuškom jaje i dodajte ga u udubljenje, zajedno sa uljem, toplom vodom i kvascem, zamesite tvrdo testo.
Podelite testo na 16 jednakih delova i oblikujte loptice, razvucite loptice na kore veličine tacne. Poređajte kore na dve gomilice (po osam kora) između mažite mekim maslacem.
Pokrijte streč folijom i čistom krpom 20 minuta. Svaku gomilicu razvucite na veliku i tanku koru, i podelite je na 16 trouglova.
Na širi dela svakog trougla stavite po malo od nadeva i uvijte u rolate.
Poređajte u pleh, namazan uljem i namažite kroasane prethodno umućenim žumancem i svežim mlekom. Ostavite tako jedan sat da se udvvostruče, nakon toga stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok ne dobiju zlatnu boju.
Meki i ukusni slani kroasani, za male i velike.